3e RunningPoint Veldloop

Vooruitzichten en ervaringen van de atleten

3e RunningPoint Veldloop

Berichtdoor Judith » za 24 nov 2012, 21:34

En ja hoor, ook van de week goot het weer een aantal dagen van de regen! Ik had nog stiekem de hoop op een wat minder modderige cross vandaag, maar die hoop heb ik snel opgegeven...;)!

In tegenstelling tot de vorige twee keren was het vandaag, op de wedstrijddag zelf, wel droog en dus gingen we met het hele gezin richting Vlaardingen. Marco, Meike en Stijn gingen mij aanmoedigen en wilden eens een kijkje nemen in het klauterbos.

Bij het inschrijven zag ik Frederika in de hal en samen liepen we een kilometer of twee in. Ik wist dat ik, als ik nog een kans wilde maken op een podiumplek, moest zorgen dat ik vóór haar zou eindigen. Mijn plan voor vandaag was dan ook om te proberen zo lang mogelijk bij haar te blijven en er op het laatste moment hopelijk overheen te kunnen. Dat heb ik haar uiteraard niet verteld tijdens het inlopen...;)!

Bij de start kwam ik AVW-er Marc Meeder tegen. Ik vertelde hem dat Marco en de kinderen ook zo kwamen, maar dat ze nu nog even in het klauterwoud waren. Hij begon hard te lachen en zei: 'Ze staan daar en ik heb inderdaad kunnen zien dat ze daar geweest zijn!' Ze stonden inderdaad een stukje verderop. Hmmm, hou het er maar op, dat het er precies op leek alsof we alle vier gecrossed hadden vandaag. Lang leve de wasmachine :lol: !

Het startschot (of eigenlijk de starttoeter) klonk en we gingen op weg. Het viel me op dat Leonie van de Graaf er niet was. Zij stond tweede, maar als ze deze wedstrijd niet liep, zou ze niet meer kunnen deelnemen aan de competitie. Voor haar vervelend, voor mij fijn, want zo werd mijn podiumkans weer wat groter.
Mijn plan lukte en de eerste twee kilometer bleef ik in het spoor van Frederika lopen. We liepen in een groepje met een stuk of vijf dames. Op een gegeven moment heb ik de kop overgenomen van Frederika, met het idee dat ze wel zou blijven volgen. Tot mijn verbazing sloeg ik al snel een gaatje. Een aantal andere dames hadden mij inmiddels ingehaald en liepen net een tandje te hard voor mij. Ik besloot me vooral te concentreren op het voor blijven van Frederika en één van de zusjes Nell. Beiden hadden volgens mij niet de ideale crossschoenen aan en daar moest ik dan maar van profiteren!
Bij de doorkomst van de eerste ronde, lag Frederika al een aardig stuk achter me en toen we elkaar passeerden riep ze; 'Zet 'm op!' tegen me. Dat was voor mij een teken dat ze het al opgegeven had en ik me alleen nog maar hoefde te concentreren op Jacqueline Nell. Zij liep op de wat meer verharde stukken sneller dan ik, maar in de bagger ging ik haar weer voorbij. Ik wist dat het laatste stuk voor de finish uit bagger bestond en dat gaf mij goede moed.
En inderdaad; ik passeerde Jacqueline weer op ongeveer een kilometer voor het einde en kon van haar weglopen. De laatste 150 meter gingen over gras en ik hoorde kinderen roepen: 'Rennen, mama!' Meike en Stijn waren het niet, dus ik kreeg het gevoel dat Jacqueline vlak achter me zat. Ik begon te sprinten en Marco keek me vanaf de zijkant nogal verbaasd aan. Jacqueline bleek namelijk best een stuk achter me te zitten, maar dat wist ik dus niet. Ach, het heeft er vast maf uitgezien, maar ik zat wel mooi voor haar en Frederika.
Ik was blij dat Marco me na de finish opving en mijn veters losmaakte, waar ik dit keer maar een driedubbele knoop ingelegd had ;) . Door mijn eindsprint was ik behoorlijk buiten adem en moest ik even bijkomen.

Ik liep de 9.2 km in 44.39 min. Dat komt omgerekend uit op 4.52 per kilometer. 8 seconde sneller per kilometer dan in de vorige cross. De ondergrond was vandaag iets beter, maar ik was hier uiteraard dik tevreden mee. Ik was vandaag vijfde overall, wat me nu op een tweede plek in de competitie zet. De laatste wedstrijd, begin januari, gaat beslissend worden.
Judith
 
Berichten: 69
Geregistreerd: za 30 apr 2011, 15:52

Keer terug naar Wedstrijden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron