Omloop Ter Heijde

Vooruitzichten en ervaringen van de atleten

Omloop Ter Heijde

Berichtdoor Judith » za 01 jun 2013, 20:47

De Omloop van Ter Heijde had ik nog nooit gelopen, dus dit jaar moest het er maar eens van komen. Met AVW-ers Jos, Aad en Wernher reed ik vrijdag aan het begin van de avond richting kust. Toen we daar tegen 19.30 uur aankwamen waren de andere aanwezige OphorstRunners (Carla, Romy, Marlies, Ronald, Danny en Ro) net aan het inlopen. Ik heb me snel ingeschreven en kon nog net aansluiten voor de versnellingen en het aanmoedigen van Spas, die de 5 km liep.
Daarna hebben we nog een stukje ingelopen en de spullen in de auto gelegd.

Het zou mijn tweede wedstrijd na de marathon worden. In Den Hoorn liep ik twee weken geleden 46.22 over de 10 km, nu wilde ik graag onder de 46 minuten duiken. De omstandigheden voelden niet zo fijn aan als in Den Hoorn: het was fris en het waaide behoorlijk. Maar aan de andere kant; als het waait heb je mee- én tegenwind.

Met zijn allen telden we af voor het startschot. Toen dat klonk, had ik het gevoel dat er barsten in mijn trommelvlies ontstonden. Ik was niet voorbereid op een kanonschot op een paar meter afstand ;) !
Ik wilde proberen om zo lang mogelijk Jos te volgen, die 4.30 per kilometer wilde gaan lopen. Ook Romy ging met ons mee. De eerste kilometer ging in 4.19 en we liepen vol in de wind. Dat ging op zich prima, maar stiekem wist ik wel dat dit op dit moment te hard was. Kilometer 2 ging in 4.33. Keurig, maar we hadden ook hier nog steeds flink tegenwind. Gelukkig werd ik door de lange mannen aardig uit de wind gehouden. Romy waren we hier helaas al kwijt. Ook kilometer 3 was grotendeels tegen de wind in en het tempo zakte nog iets. Toen gingen we de bocht om en kregen we meewind. Ik liep voor het eerst weer op wedstrijdschoenen en mijn kuiten begonnen enorm te branden. Ik kreeg het gevoel alsof mijn kuitspieren ieder moment af konden scheuren. Toch ging het tempo weer iets omhoog. Om en nabij de 4 km vroeg Jos of het nog ging. Ik merkte dat hij makkelijk sneller kon gaan lopen, dus ik zei hem dat hij maar lekker moest gaan. Hij ging er vandoor en ook ik kon in deze kilometer versnellen, omdat er grote stukken weg naar beneden gingen.

We begonnen aan de tweede ronde, waarvan kilometer 6 en 7 weer met tegenwind waren. Het tempo ging eruit en het was bikkelen mét brandende kuiten. Toen we de bocht omgingen en meewind kregen, kwam ik bij twee mannen te lopen. 'Gaat het nog?' werd me gevraagd. 'Ja, hoor', zei ik, 'ik loop 'm lekker uit. Mijn doel dit jaar is toch al bereikt; ik heb de marathon gelopen!' Één van de twee had dit ook gedaan en al kletsend over de marathon, kwam de euforie weer naar boven van deze prestatie en ging het tempo weer omhoog. Bij kilometer 9 wilden ze gaan versnellen. 'Ga je mee?' 'Ja!' Het duinpad liep hier omlaag en ik liet mijn benen het werk doen: grote passen en laat maar vallen. Achter me hoorde ik: 'Kijk eens wat een techniek! Die loopt bij Ophorst!' Dit gaf uiteraard weer een beetje vleugels ;) .
500 meter voor de finish stonden Carla en Marlies, die samen gefinisht waren als eerste dame(s). Ik wenkte Marlies om mee te gaan en zij haasde me naar de finish. Ik kon flink aanzetten, alleen na de laatste bocht had ik wat last van de wind. Toch ging de laatste kilometer in 4.04!! Mijn eindtijd was 46.04 (zelf geklokt). In de uitslagen staat 46.10, maar het duurde een paar seconden voor ik over de startlijn was. Ondanks de laatste snelle kilometer, was ik toch niet helemaal tevreden, ik wilde graag een 45-er lopen!!

Na de finish hebben we ons 'Omloop van Ter Heijde-shirt' opgehaald. Ik trok 'm gauw aan, want ik was doorweekt! Daarna zijn we lekker uit gaan lopen.

Toen de uitslagen bekend werden, bleek ik vierde te zijn in mijn categorie. Wat een flutplek, net naast het podium!!! Gelukkig waren Carla en Marlies eerste en Romy derde in hun categorieën. En Ronald liep een pr! Een mooie Ophorstavond dus!
We hebben nog even genoten van de fanfare en wat dronken dorpsbewoners en gingen toen weer richting Maassluis.

Volgende week in Maasdijk een nieuwe poging voor een 45-er! Het plan is dan om gelijkmatig te gaan lopen! Nu zat er wel een erg groot verschil tussen mijn snelste en langzaamste kilometer: 4.04 en 4.56 :oops: .
Judith
 
Berichten: 69
Geregistreerd: za 30 apr 2011, 15:52

Keer terug naar Wedstrijden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron